Што се случува? Русите се повлекуваат од територијата на Украина?

246
Истото објаснување било дадено и кога руските војници се повлекле од околината на Киев и од аеродромот Гостомел наоколу кога се водела жестока битка.

Министерството за одбрана на Руската Федерација соопшти дека силите кои биле на Змискиот остров се повлекле од почетокот на мај.

Портпаролот на Министерството за одбрана на Русија, генерал Игор Конашенков , изјави дека одлуката за повлекување на руските војници е гест на добра волја . Инаку , истото објаснување беше дадено и кога руските војници се повлекоа од околината на Киев и од аеродромот Гостомељ , кога се водеше жестока битка.