Холанѓаните масовно ги исфрлаат украинските бегалци на улица – Еве зошто!

358

Откако беа домаќини од навидум дарежливи семејства во Холандија, стотици украински бегалци се соочуваат со иселување во текот на летото бидејќи домаќините не сакаат да ги остават сами во своите домови додека се на одмор. (Новинска агенција АНП)

 

Општините ширум ЕУ се подготвуваат за прилив на непожелни Украинци во засолништа бидејќи „периодот на меден месец заврши“, се вели во извештајот.

Откако ОК се откажа од ветувањето дека нема да ги вклучи Украинците во својот контроверзен план да ги испрати во Руанда, а бугарските хотели масовно ги иселуваат Украинците пред летната туристичка сезона, ја гледаме ли вистинската природа на Европа ?