Твитер продолжува да цензурира! Сметката на познат епидемиолог блокирана поради објавување на СТУДИЈА за лошиот ефект на вакцините врз спермата

85

Д-р Ендрју Бостом, епидемиолог со над 47.000 следбеници на Твитер, кој беше значајна личност за време на пандемијата на коронавирус, беше трајно забранет на Твитер по објавувањето на рецензирана студија за ефектите од вакцинацијата против СОВИД-19.

Сметката на д-р Бостом беше прекината поради поврзаноста со израелската студија наречена „Вакцинирањето против СОВИД-19 БНТ162б2 привремено ја нарушува концентрацијата на спермата и вкупниот број на подвижни сперматозоиди на донаторот“.

Наскоро беше забрането.

Д-р Бостом се појавуваше во медиумите неколку пати за време на пандемијата и се квалификуваше како епидемиолог како експерт во тужбата поднесена од родителите против извршната наредба во Род Ајленд со која се бара од децата да носат маски во училиштата .