Партијата на слободата на Австрија: Ако Македонија, Украина, Албанија и Косово влезат во ЕУ, тогаш дали треба да излеземе?

587

Прашањето „Доколку Украина, Албанија и Косово влезат во ЕУ, тогаш дали треба да излеземе? на Фејсбук профилот на подмладокот на Партијата на слободата на Австрија (SPA) започна дискусија за повлекувањето на Австрија од ЕУ.

 

Сите кои учествуваа во анкетата одговорија потврдно на прашањето.

Со ова прашање младите на Слободар реагираа на препораката на Европската комисија да им се даде кандидатски статус на Украина и Молдавија.

Прашањето предизвика и лавина од коментари.

Истото мислење очигледно го дели и европратеникот на ФПО, Харалд Вилимски, кој му се допадна најавата.

Австрија влезе во ЕУ во 1995 година, а анкетите покажуваат дека мнозинството граѓани се за членство.