Мамо, веќе немам нозе. 19-годишната студентка Анастасија е повредена при ракетен напад во Краматорск

205

Анастасија Шестопал веќе втор месец е во Германија, каде 19-годишна жителка на Дружковка е на рехабилитација по бројни ампутации на ногата. Девојчето беше жртва на ракетен напад што руската армија го нанесе на 8 април на железничката станица во Краматорск. Тука Анастасија чекаше автомобил да се евакуира во Днепар.

Со Анастасија разговарале преку социјална мрежа. Во текот на разговорот, сонародничката зборувала за животот пред трагичниот ден, за тоа што се случило на станицата и како завршила во германскиот град Есен.