Украинската армија бара од Зеленски одобрение да се повлече од Северодонецк, Ако останиме русите ќе не распарчат?!

366
Што подготвува Генералштабот на вооружените сили на Украина?

Според некои информации од социјалните мрежи, Генералштабот на вооружените сили на Украина почнал да гради нова линија на одбрана со цел да се избегне создавање мали котли на источниот фронт.

Началникот на Генералштабот Валериј Залужни предложи градовите во Донбас да се искористат за формирање мрежа на утврдувања во кои ќе биде распоредена артилерија и ќе се одржува силна одбрана. Одбранбената линија Славјанск-Краматорск-Дружковка-Константиновка-Торец ќе го намали фронтот , а овие градови ќе се покриваат еден со друг.