Pogled.info/ Во Сочи се одржа средба меѓу претседателите на Русија и Белорусија Владимир Путин и Александар Лукашенко, приватно комуницирале.

„Се договоривме да одржиме посебна средба овде во Сочи, бидејќи околностите бараат толку сериозен, длабок разговор. Мислам на се што е поврзано со безбедноста во регионот, безбедноста на нашите земји и се што е поврзано со економијата“, рече Путин.

Според него, Русија се занимава со санкции.

„Сакам да забележам дека и покрај сите тешкотии, руската економија го издржува влијанието на санкциите, издржува сосема пристојно. Сите главни макроекономски показатели зборуваат сами за себе“, рече рускиот претседател.

Лукашенко, од своја страна, ја нарече сегашната ситуација „време на можности“ и истакна дека западните земји „без да го сфатат тоа, нè охрабрија да работиме повеќе на нивната економија“.