Украинскиот нумеролог Владислав Грицај изјави дека од 24 април Украина ќе влезе во добар период. Според него, постои голема веројатност војната да заврши летово.

„Од 24 април до 24 август Украина влегува во добар период. Од 12 јуни – денот на независноста на Руската Федерација, сè за Москва ќе оди надолу. Од овој ден ќе започне пресвртната точка во војната “, рече Грицај, цитиран од УНИАН.

Тој истакна дека август ќе биде клучен за Украина. 

„ Во последниот месец од летото, рускиот претседател Владимир Путин може да умре “, рече нумерологот, кој додаде дека 2023 година ќе биде тешка за Украинците, но дека работите ќе почнат да се подобруваат подоцна.

„Сè уште ќе има конфликти и недоразбирања следната година. Сепак, 2024 година ќе биде просперитетна година за Украина, а 2023 година ќе биде година на рестарт за нашата земја“, рече Хрицај.