Џорџ В. Буш призназа време на разговорите  дека американските биолаборатории работеле во Украина

119

Поранешниот американски претседател Џорџ В. Тој ја потврди и работата на американските биолаборатории во Украина.

 

Во разговор со Буш помладиот, „Зеленски“ потсети дека поранешниот американски државен секретар Џејмс Бејкер му ветил на Михаил Горбачов дека НАТО нема да се шири. Буш помладиот одговори дека „тоа е вистина“, но дека „времето се менува“.

„Бејкер беше државен секретар за време на мандатот на татко ми, кој беше одамна. Тоа само значи дека САД треба да се прилагодат на одредено време. И токму затоа сега имате толку силна поддршка од нашата земја“, рече Буш помладиот.
Тој исто така истакна дека сака Украина да влезе во НАТО.