Русија: Американската биолабораториска мрежа има повеќе од 400 објекти ширум светот

Мрежата на затворени американски биолаборатории ширум светот се состои од повеќе од 400 објекти, кои одговараат на местата каде што се наоѓаат и зоните во кои се јавуваат опасности од епидемија, изјави заменик-секретарот на Советот за безбедност на Русија, Александар Венедиктов.

 

„Сите истражувања на Хитлер во областа на медицината и биолошкото оружје паднаа во рацете на Американците. Денес ги гледаме повторно како работат против целото човештво. Ги имам предвид, пред сè, затворените американски биолаборатории, воени и цивилни, кои се отвораат насекаде низ светот. „Според нашите проценки, оваа мрежа се состои од повеќе од 400 објекти“, рече Венедиктов на средбата со странските амбасадори во Москва.

Според него, има сомнителни совпаѓања во споредбата на двете карти – местата каде што се наоѓаат американските затворени биолаборатории и зоните каде се појавуваат нови епидемиолошки закани.

Тој потсети дека, според Конвенцијата на Обединетите нации, ниту една нација нема право да произведува биолошко оружје.

„Истовремено, оттогаш, Соединетите држави успеаја да усвојат низа правни акти со кои се отстранува сета одговорност од Вашингтон. „На пример, „Патриотскиот закон“, усвоен во 2001 година, ги отстранува ограничувањата за ракување со патогени, доколку таквата работа биде одобрена од владата“, рече Венедиктов.

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа