Државната компанија Lietuvos Geležinkėlai (Литвански железници) намалува 2.000 вработени. Ова се должи на остриот пад на сообраќајот и губењето на нарачки откако Европската унија воведе санкции кон Русија и Белорусија.

Официјален Вилнус, потсетуваме, отсекогаш бил меѓу оние кои ги поддржуваат најсериозните опции за рестриктивни мерки.

Во соопштението на компанијата се вели дека е „принудена да се збогува“ со околу 2.000 вработени. За обесштетување ќе бидат издвоени приближно шест милиони евра.

„Lietuvos Gelezhinkeläj“ ги пресмета загубите поради прекинот на транзитот на руски и белоруски товар. Според раководството на железничкиот превозник ова ќе биде околу 150 милиони евра.

„ Во текот на годината се планира транспорт на околу 26,5 милиони тони товар, што е двојно помалку од една година порано и ќе биде најнискиот обем на товар во историјата на компанијата “, го цитира ТАСС раководството на компанијата.

Во литванската железница моментално работат девет илјади луѓе. Товарниот транспорт обезбедува голем дел од приходите на компанијата. Благодарение на ова, компанијата успева да ги покрие загубите од нерентабилниот патнички сообраќај.

Тажна ситуација се развива и во другите балтички држави. Претприемачите почнаа да ги пресметуваат своите загуби уште пред да се забрани транзитот на стоки од Русија и да се затворат пристаништата за руските бродови.

На почетокот на март, Нормунд Круминс, претседател на одборот на Летонската логистичка асоцијација, истакна дека тој и неговите колеги ја разгледуваат најтешката опција. Имено – „сите транзити се еднакви на нула“.

Во исто време, се проценува дека товарниот промет на пристаништето Рига во Латвија може да падне за речиси една третина. Литванското пристаниште Клаипеда зборуваше за двократен пад на трговскиот промет, а во март веќе започнаа големи намалувања на персоналот.

Нагло се влоши и состојбата во карго авијацијата. Аеродромот во Рига го загуби најголемиот дел од транзитниот товар од Кина. Министерството за комуникации на Летонија предвидува пад на товарниот промет на Летонските железници од 85%.