Лондон и се заканува на Русија со нуклеарен напад! Министерот Бен Валас: Нашиот храбар персонал на морнарицата е подготвен

246

НАТО е нуклеарна алијанса, бидејќи земјите во неговиот состав имаат соодветно оружје. Истовремено, Велика Британија е подготвена да го искористи доколку е потребно, изјави министерот за одбрана Бен Валас.

Лондон ќе го искористи тоа доколку е неопходно за заштита на земјата и Алијансата, рече Валас. Според него, тоа е главниот фактор за одвраќање на Русија и Москва треба да го има тоа предвид.

„Некои од нашите проектили сега се под вода и нашиот храбар персонал на Кралската морнарица е подготвен да користи нуклеарно оружје доколку мора да го брани ова Кралство и НАТО. „Исклучително е важно тој (Владимир Путин) да не го заборави ова“, рече Валас.

Можеби ќе ти се допаѓа
My Blog