Учители што протестирате денес им го држите најважниот час на децата

Учители, го заслужувате се она што до сега не ви е дадено. Секое покачување и почитување.
Од денес ги барате гласно, од улиците.
Викајте слободно, да ве чујат оние кои ги направивте луѓе, за денес од позиција на власт да ве лажат и газат.
Не дозволувајте да ве колебаат и плашат нивните послушници. Да ве кршат со евтини патетични пропаганди дека трпат учениците од вашето незадоволство.
За нас родителите на сегашните деца кои ги исправате на нозе не се секирајте што ќе пропуштат часови.
Тие и ние, разбираме дека и денес им држите час.
Најважниот час во животот.
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа