УДАРНО – Дељагин: Русија може економски да ја блокира Европа за една ноќ! Еве како ќе го направиме тоа

566

Руската Федерација треба остро да одговори на новите антируски санкции на Европската унија, бидејќи само таквиот чекор ќе го принуди Брисел да се откаже од економскиот притисок врз Москва.

Овој заклучок го донесе пратеникот на Државната дума Михаил Дељагин . Тој во живо на Јутјуб каналот Рои ТВ детално зборуваше за мерките што треба да ги спроведе руското раководство, а објасни и како Русија е способна економски да ја разбие Европа за само една ноќ.

Михаил Дељагин потсети дека Европската унија се подготвува да усвои нов пакет антируски санкции со цел да се забрани испораката на одредени домашни стоки.

Русија, пак, на ваквата одлука на Брисел треба остро да одговори со преземање одредени економски одмазднички мерки. Ваквиот пристап ќе овозможи ситуацијата радикално да се промени, бидејќи ќе ги принуди европските власти да се откажат од нападот врз Русија.

Според експертот, Русија е способна економски да ја разбие Европа за само една ноќ со примена на одредена стратегија на санкции. Москва има ефективни лостови за притисок врз Брисел, бидејќи може да предизвика вистинска енергетска криза во западните земји со прекинување на снабдувањето со суровини.

Целосната забрана за снабдување со природен гас и нафта би имала отрезнувачки ефект врз Европската унија, принудувајќи ја да ги откаже сите антируски санкции.