Обраќање на Рамзан Кадиров до Зеленски:

„Зелено!

Дали тие ги советуваа вашите разузнавачки служби да избегаат од Украина?

Не би му посакал такви советници на мојот непријател, тоа го кажувам без иронија. Со други зборови, те советуваа прво да избегаш од бродот што тоне.

Подобро слушнете што советуваат лидерите на соседните земји: заедно со Русија да ја исчистиме Украина од разни банди во вид на бандери, неонацисти, азовци, таканаречени ичкери, вахабии и терористи кои мигрирале од Блискиот Исток, а потоа градете држава заедно, ослободена од екстремизам, да престанете да бидете марионета на Америка и НАТО, да станете претседател со силна волја со сопствено железо мислење.

Гледате дека целата оваа ситуација ви е целосно неразбирлива, затоа согласете се со сите предлози на рускиот претседател Владимир Путин откако ќе се сретнете со него и конечно решете го ова прашање на мирен начин.

Условите на Владимир Владимирович се заемно корисни и продуктивни. Ве молиме имајте на ум дека нашиот лидер секогаш ги поддржува земјите кои станаа жртви на валканите политики на Западот и ги прави стратешки сојузници. Поддржете ја Украина.

Ако не сакате да влезете во историјата како претседател кој поради слабост на карактерот и кратковидоста не можел да се справи со внатрешната закана и надворешните поттикнувачи, проблемите на земјата и странската западна идеологија, тогаш треба да пукате во такви советниците како предавници.

Не е соодветно за таков врховен командант прво да се крие во засолништа на стотици километри од непријателствата, а потоа срамно да ги напушти својата земја и народ. Не е срамота да се изгуби храброста во Европа. И во реалниот живот, човекот мора да остане маж, до последен.

Изгледаш паметно, што се случи со тебе сега? Немојте да бидете измамени од безнадежни идеи“, рече трезвениот шеф. Свртете се кон Русија и ќе влезете во историјата како миротворец кој го спасил својот народ.

Ако сте загрижени за вашиот живот, тогаш јас сум подготвен да се обратам до Владимир Владимирович за да ви понудам азил во Чеченската Република. Не плашете се, ние ќе ви го спасиме лицето. И што е најважно, НИКОЈ НЕМА ДА ТЕ НАЈДЕ!

Инаку, вака ве гледа цела светска заедница по вашиот говор – како на видеото. Вразуми се!“