Browsing Category

ДОМА

ЖЕНАТА ПРЕД СЕ! ЗАПОЧНА КАМПАЊАТА НА ПРОФЕСОРКАТА СИЛЈАНОВСКА КОЈА ВО ПРВ ПЛАН ЌЕ ГИ СТАВИ ЖЕНИТЕ

Пред мене ќе бидат најмаргинализираните заедници и нема да напредуваме без владеење на правото и значајни реформи. Воспоставувањето на механизми на граѓанска држава е одамна задоцнето. Само на овој начин, според кандидатот за…

АХМЕТИ БАРА ДРЖАВА СО ДВАЈЦА ПРЕТСЕДАТЕЛИ

​„Да избереме претседател и потпретседател со двотретинско мнозинство, односно со двојно мнозинство и Бадентер. Во своето денешно обраќање до земјава овој апел го упати лидерот на ДУИ, Али Ахмети. Тој предлага да се отвори…

ЖЕНА ЌЕ БИДЕ! ПРОФЕСОРКАТА СИЛЈАНОВСКА ЕДИНСТВЕН КАНДИДАТ НА ВМРО ДПМНЕ И НОВА ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА…

Во врска со Јавниот повик за избор на кандидат на ВМРО-ДПМНЕ за претседател на Република Македонија ја информираме јавноста дека крајниот рок за поднесување на пријава истекува денес. На истиот се пријави проф-др…

ЛЕВИЦА ГО ВПИША И СПАСОВСКИ ВО ТЕВТЕРОТ ЗА ВО ЗАНДАНИ!

СПАСОВСКИ ТРЕБА КРИВИЧНО ДА ОДГОВАРА - НОСИМЕ ЗАКОНИ НА ОСНОВА НА ТОАЛЕТНАТА ХАРТИЈА Т.Н. ,,ПРЕСПАНСКИ ДОГОВОР" Претседателот на #Левица проф. д-р Димитар Апасиев за продолжување на рокот за важноста на документите со Република…

СУДИЈА БАРА ДА БИДЕ ВЕДНАШ УАПСЕН ЕКС МИНИСТЕРОТ СПАСОВСКИ ПОРАДИ ХАОСОТ ШТО ГО ПРЕДИЗВИКА СО…

Екс судија бара обвинителска реакција за тие што го предизвикаа хаосот со пасошите и личните документи. Адвокатот Владимир Туфекџиќ кој порано беше судија смета дека тие што свесно издавале лични документи за кои се знаело…

ПЕНДАРОВСКИ ГИ ПАТОСИРА СДСМ И ДУИ! НЕ ИМ ГО ПОТПИША ЗАКОНОТ ЗА ИГРИ НА СРЕЌА

Претседателот Стево Пендаровски одлучи да не го потпише Указот за прогласување на Законот за изменување и дополнување на Законот за игрите на среќа и за забавните игри, што Собранието на Република Македонија го донесе на седницата одржана…

НОВИОТ МИНИСТЕР ОД ВМРО ДПМНЕ ВО МВР: НЕМА ВОЗЕЊЕ КОЛА БЕЗ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА!

Соопштение Министерството за внатрешни работи ги известува граѓаните дека од 00 часот на 13 февруари 2024 година, согласно веќе донесените законски измени, а во врска со Преспанскиот договор, престануваат да важат патните…