ЕВЕ УШТЕ ЕДЕН ДОКАЗ КОЈ КОГО ИЗМИСЛИЛ! ВО 18 ВЕК ГЕРМАНЦИТЕ УЧЕЛЕ ДЕКА МАКЕДОНИЈА Е ПОСЕБНА…

Германски учебник по Историја кој датира од 18 -век.(Ова Германците го изучувале во 18 век, додека значењето на мапата е од 14 век а случувањата на дејствието е од 3 век за времето на Римската империја). Тука има преставено мапа ги…

ЗА ОВ МНОГУ МАЛКУ СЕ ЗНАЕ! МАКЕДОНСКИ ВОЈНИЦИ БИЛЕ ЗАРОБЕНИ ОД ГЕРМАНЦИТЕ, ДЕЛ ОД НИВ СЕ ИЗЈАСНИЛЕ…

МАКЕДОНЦИТЕ НА РОБИЈА ВО ГЕРМАНИЈА - 1941 - 1943 Премолчена е судбината на војниците Македонци од тогашната т.н. Вардарска Бановина кои биле заробени од Геманците, кон крајот на април 1941 година како војници на Каралството…

Досега невиден проектил распарчи тенк и го растури во радиус од 50 метри ВИДЕО

Ова може да значи употреба на нов, досега непознат тип на ракетно оружје Неидентификуван проектил раскинал тенк на два дела. На мрежата се појави видео за употреба на неидентификуван проектил против тенк во…

Одете кај лекар ако имате лош здив, тоа може да биде…

Еве на која опасна болест е симптом овој проблем Никој не сака да разговара со некој чиј здив мириса. Не случајно кога јадеме лук или кромид брзаме да ги измиеме забите или бараме гума за џвакање за да ја…

Вонредна состојба: МКС издаде налог за апсење на Владимир Путин

Москва постојано ги негираше обвинувањата за злосторства на руските сили за време на едногодишната инвазија на соседна Украина Владимир Путин Меѓународниот кривичен суд (МКС) во Хаг издаде налог за апсење на…

Москва со прва реакција по наредбата за апсење на Владимир Путин

„Одлуките на Меѓународниот кривичен суд немаат никакво значење за нашата земја“, изјави Марија Захарова Одлуките на Меѓународниот кривичен суд (МКС), кој не е признат од Руската Федерација, за „апсење“ на рускиот…

Крсте Мисирков: “Јас, како Македонец, на прво место ги ставам интересите на мојата татковина…

Публицистот и уредник на Надворешно-политичката редакција во Македонското радио – Радио Скопје Свето Стаменов го најави на својот фејсбук-профил најновото издание на емисијата “Радио спектар“, во која утре, на 18 март 2023 година на…