ГЕРМАНСКИ ЛИНГВИСТ ГИ ПОПАРИЛ БУГАРИТЕ: ВО 1914 ГОДИНА МАКЕДОНЦИТЕ СЕ ПОСЕБНА ГРАНКА НА СЛОВЕНИ И СЕ РАЗЛИЧНИ И ОД СРБИТЕ И ОД СЛОВЕНИТЕ А БУГАРИТЕ СЕ МЕШАВИНА ОД АВАРИ И СЛОВЕНИ

1914 година Германскиот лингвист Албрехт Вирт вели:
“….постојат само две главни гранки на јужните Словени:
Србите и Словенците, Македонците би можеле да се сметаат за посебна гранка. Бугарите настанале со мешање на Словените со Аварскиот народ……”
извор:
“Der Balkan. Seine Länder und Völker in Geschichte, Kultur, Politik, Volkswirtschaft, und Weltverkehr” by Albrecht Wirth, Stuttgart 1914.
Можно е да е слика од текст
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа