МАКЕДОНСКО ПИСМО ПРОНАЈДЕНО 1500 ГОДИНИ ПРЕД КИРИЛ, ЕВЕ КАКО ИЗГЛЕДАЛ СТАРОМАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК

Кирилица 1500 години пред Кирил, Методиј и Климент. Ова е македонскиот јазик и писмо црти и рецки
ОСТРОБОТ ЛЕМНО ΟΣ.
МАКЕДОНСКО ОСТРОВО ВО ТРАКИСКА ОБЛАСТ
60КМ ИСТОЧНО ОД ПОЛУОСТРВОТ АТОН.
ОКОЛУ 30 КМ ЈУЖНО ОД СВЕТИЛИШТЕТО НА ОСТРОВОТ САМОТРАКИ КАДЕ СЕ СРЕТНАЛЕ ФИЛИП И МАРИЈАМИРТА (ОЛИМПИЈА).ТАМУ Е МИТСКАТА РАБОТИЛНИЦА НА ХЕФЕСТ КОВАЧОТ….АКО Е “ГРЧКИ“ ЗОШТО НА ГРОБИШТАТА ОД ЖЕЛЕЗНО ДОБА (7 ВЕК П Н Е) ЕПИТАФИТЕ СЕ НАПИШАНИ НА МАКЕДОНСКИ СО КИРИЛИЧНО ПИСМО?
ЕВЕ ПРИМЕР НА НАДГРОБНА ПЛОЧА ОД 7 ВЕК П Н Е ИЗДАДЕНА ВО КНИГА ОД ГРЧКИ АРХЕОЛОГ КОЈ СЕ РАЗБИРА НЕ МОЖЕ ДА ЈА ДЕШИФРИРА . СО МАЛКУ НАПОР ЌЕ ПРОЧИТАТЕ ДЕКА ГРОБОТ Е НА ДИМО РИЈДИЛ…..СО ПОЧИТ КОН ВАСИЛ ИЉОВ.
ПОУКА ЗА ЗАЕВИСТИТЕ СПОРЕД ТИТ ЛИВИЈ -НАЈГОЛЕМИОТ РИМСКИ ИСТОРИЧАР ПРЕД КОГО СЕ ПРИТРЕСУВААТ СИТЕ ИСТОРИЧАРИ:
“ ИСТОРИЈАТА Е НАЈДОБРА ТЕРАПИЈА ЗА НЕДОВЕТНИТЕ (го ублажувам зборот,во оригиналот тој го користи заборот БОЛНИ) УМОВИ !“
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа