Македонците се најстара цивилизација на Македонскиот Полуостров! ОВА Е ВИСТИНСКАТА ИСТОРИЈА!

РИМ И МАКЕДОНЦИТЕ!РИМСКО ЦАРСТВО НИКОГАШ НЕ ПОСТОЕЛО! ТОА Е ВОВЕДЕНО ОД ХАЗБУРСКАТА ДИНАСТИЈА ВО 17 век!!!
Пишува: Ристо Поповски
Македонците се најстара цивилизација на Македонскиот Полуостров. Тука живееле само Македонци немало друг. Денешните историчари водат политика и ја фалсификуваат вистинската историја, сакат да прикажат оти во антиката постоеле повеќе народи што тоа нее точно. Кога цар Филип Втори дошол на престолот на Македонија тој успеа да ги обедини Македонците во една држава Македонија, таа стана и првата држава на светот! Неговиот син цар Александар Македонски го зголемил Македонското царство и го обединил целиот Македонски свет од Шпанија па се до Индија! Тој тргнал на тој пат во верска научна експедиција, но негова главна задача била прво да го основа новиот главен град престолнина на Македонија која секои 300 години се обновувал така настана Илион, Ајга, Пела, Александрија, Рим и Константинопел!Јас ќе се задржам на Рим поради што гледам оти сите Македонци имате проблем со Римјаните!Рим е македонски град создаден од македонците кои тамо се населиле на Апенинскиот полуостров после битката на Илион – Троја!
Кога на Македонскиот Полуостров на кој се наоѓал главниот град на Македонците Илион дошло до војна Илион бил запален и сравнет со земја, Поради што во него неможело повеќе да се живее еден дел од жителите на Илион на чело со Енеј го напуштиле Македонскиот полуостров од Илион и заминал преку Алпите и се населиле на Апенинскиот полуостров. Таму ја создале провинцијата Етрурија. Во времето на Македонските војни во времето на Македонските наследници на цар Александар Македонски Птоломејската династија која се водела од Главната престолнина на Македонија Александрија од каде 300 години Македонците ќе владеат со целиот тогашен Македонски свет!!!
Самите знаете оти од тоа време постојат македонските пари и писмото КОИНЕ кое го употребувале македонските цареви! Во времето на Македонската царица Клеопатра Седмата поминаа 300 години и мораше да се направи по нашиот обичај нов град престолнина на Македониа! Клеопатра се мажи за тогашното македонско момче Јулие кое главен војсководител на Рим! Македонската царица во тоа време е нај богатата жена на тогашниот свет сите богатства таа ги поседувала и имала нај голема војска на светот. Клеопатра Откако на Јулие му дава огромно богатство да го обнови градот Рим кој бил мало село према Александрија. Требало Рим да стани новата престолнина на Македонија и сите учени луѓе од Александрија се префрлени во Рим како и голем дел на војската. Кога тој ги исполнил сите барања на Клеопатра таа дошла во Рим. Клеопатра го крунисала на Јулие за Цезар – Цар тогаш Противниците на Јулие скроиле план поради што не сакале да се потчинат на Александријците и го убија на Јулие Цезар! Зборот Цезар на латински значи Цар.
После тоа доаѓа до меѓусебни војни на Македонските царски палати Помеѓу Птоломеј, Селеук, Антигон, Касандар, Филип Пети, Пир, Персеј за превласт. Рим во тоа време стана главен град на Макеонија. Македонците водат војни еден против друг, други и немало!!! Потоа откако поминаа 300 години Македонскиот цар Константин први дојде на влас и тој мораше да ја формира новата престолнина на Македонија и го прави новиот град Константинопел ко подоцна од Македонците ќе го викаат Цариград поради што тука живееле македонските цареви!Немој никогаш да заборавите оти целата македонска архива од Александрија е префрлена во Рим и денеска се чува во ватикан и некои тајни депоа, исто така и документите од Цариград се украдени и однесени! Сега се фалсификуваат и ни се прикажува лажна историја како што на бобедниците им одговара!!!
Можеби е графика на мапа и текст
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа