ПРОТЕКОА ФОТОГРАФИИ! ПАРТИЗАНИТЕ ГИ СОБРАЛЕ НА КУП БУГАРИТЕ И ГОЛИ ПО ГАЌИ ГИ ИСПРАТИЛЕ НАЗАД ЗА БУГАРИЈА ПО ПАДОТ НА ФАШИЗМОТ

Воените архиви, сочувале снимки од “соблекувањето по гшти” на хората од истокот.
Прво ги собрале на куп, па ги разоружале, па клоца во дупот да си одат дома.
Нормално кој сакал да остане и да делува во содејство со македонската војска му било дозволено. Но биле забележани настани каде и тие, новокомпонираните ОтечественоФронтовски војници вршеле, терор, пљачки врз мирното македонско население, по што интервенирале нашите единици под водство на Генералот Михаило Апостолски.
На тие лица повторно им било одземано оружјето и по точно определна рута биле испратени назад во Бугарија.
Сите реакции:

Marjan Trajkovski и 20 други

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа