Додека човекот ги предводеше окупаторите во Украина, Наталија Теплинскаја комуницираше на социјалните мрежи со неговиот брат. Нејзиниот сопруг е никој друг туку генерал Михали Теплински, неодамна назначен за шеф на руските сили Днепар кои дејствуваат во регионот Керсон.

На 4 ноември, преписката на неговата сопруга, добиена од неименувани извори, беше објавена во украинските медиуми, а страницата на Наталија Теплинскаја на социјалните мрежи беше хакирана.

 

Оттаму се појавија љубопитни пикантерии. Се испостави дека жената имала доста контроверзни разговори со братот на нејзиниот сопруг Дмитриј.

Тој во текот на животот никогаш не успеа да излезе од сенката на неговиот познат роднина во руската армија“, забележуваат медиумите.

Објавениот дел од кореспонденцијата покажува дека додека Теплински работел на запленување на украинските земји, неговата сопруга и брат се зближиле. Се гледа дека Дмитриј има пикантни фотографии со Наталија и таа го замолила се да чува во тајност. Очигледно двајцата прељубници меѓусебно го поддржале флертот.

„Судејќи според овие преписки, може да се претпостави дека „двојката“ одржува таква врска повеќе од една година. И во овој случај се поставува прашањето дали генералот Михаил Теплински самостојно ги воспитува своите деца“, додаваат медиумите.