ПРОНАЈДЕНА ВИЗАНТИСКА СЛИКА ОД 1568 ГОДИНА НА КОЈА АЛЕКСАНДАР ВЕЛИКИ Е ПРИКАЖАН КАКО КРАЛ НА ГРЦИТЕ/ ХЕЛЕНИТЕ

Александар Велики и Август прикажани во византиска слика од 1568 година. На лево напишано е „Александар, кралот на Хелените“ и „Август, цар на Римјаните“ од десната страна. Од Католиконот на манастирот Дочејариоу, планината Атос, Грција.
Можно е да е слика од текст
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа