СКЕНДЕРБЕГ БИЛ ПРАВОСЛАВЕН МАКЕДОНЕЦ НА НЕГОВИОТ ШЛЕМ ИМА ТИПИЧЕН МАКЕДОНСКИ СИМБОЛ, ТОА ШТО ГО СЛАВАТ АЛБАНЦИТЕ Е ГЛУПОСТ!

Шлемот на Искандер, Вториот Александар
таканаречен Скенденбег
На шлемот типично македонскиот симбол козорог со 2 рога. Онака како што е напишан Александар Македонски во Библијата.
Симбол на Македонските Царски династии од Ајга, Егејска Македонија.
Искандер бил наречен 2 Александар (бидејќи бил страшен борец и одличен командант) од турски војсководец. Неговата војска се борела против турците кои секогаш биле помногубројни.
Искандер бил православен христијанин и Македонец.
Албанците што го слават е глупост
Нема опис за фотографијата.
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа