БУКУРЕШТ 10.08.1913 НИТУ ЕДЕН МАКЕДОНЕЦ НЕ СМЕЕ ДА ГО ЗАБОРАВИ! извршен е најголемиот злочин во историјата на човештвото, на една држава во светот на Македонија

БУКУРЕШТ 10.08.1913, МАКЕДОНЦИ НЕ СМЕЕТЕ ДА ГО ЗАБОРАВИТЕ
📌На тој најцрн ден во нашата понова историја, извршен е најголемиот злочин во историјата на човештвото, на една држава во светот на Македонија!
📌На тој ден одземени ни се 34.356км2 или 51% од нашата територија и е даден на Грција, иако на таа територија живееле само 9,8% етнички Грци!
📌На Србија и е дадено 25.713км2 или 39% Македонска територија, иако во Вардарска Македонија немало Срби!
📌На Бугарија и е дадено 6.798км2 Македонска земја иако била населена исклучиво со Македонци!
📌 Албанија добила 1% Македонска земја, иако на неа не живеел ниту еден Албанец!
🎯Да се пренесува на новите генерации, за никогаш да не се заборави!🎯
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа