НА ОВАА КАРТА ОД 1450 ГОДИНА МАКЕДОНИЈА СЕ ПРОСТИРАЛА НА ЦЕЛ БАЛКАНСКИ ПОЛУОСТРОВ

Мореа била само на пелопонес 1450 год.
Македонија бил цел балкански полуостров.

Можно е да е слика од мапа и текст кој вели „MACEDON The Despotate of the Morea ca. 1450 AD Thomas Palaiologos Demetrios Palaiologos Corigth Athens Patras Patras Lolarentza Gardikiié Mystras Modon A“

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа