ОВА Е ЛЕГЕНДАТА ЗА НАСТАНУВАЊЕТО НА МАКЕДОНИЈА?

ЛЕГЕНДАТА за почетокот на Македонија
БОГОТ на Сонцето ИЛЕ заљубен во Богињата МA спaѓа на земјата и се соединува со Богињата МA,..ТАКА од нивниот род доаѓа Македон , cин на Бог…
ИЛЕ Богот на Сонцето е симбол на Cонцето а Богињата МA симбол на цвеќето ,.. ТАКА И СЕ ПРЕТСТАВЕНИ ОД МАКЕДОНСКИТЕ ВЛАДЕТЕЛИ , СО СОНЦЕ И РОЗА НА СРЕДИНАТА
ОД ТУКА ДОАЃА :
М А К Е Д О Н И Ј А
ОД ТУКА ДОАЃА:
М А К Е Д О Н И Ј А – МАКЕ ДОН И ЈА
МАКЕ – МАЈКА
ДОН – БОГ
И – И
ЈА – ЈАC
Македонците – деца на Богињата Ма , значи: Македон и јас ,.. и јас сум дете на МА – Македонија.
М А К Е Д О Н И Ј А – ЗЕМЈА на БОЖИЦАТА МАЈКА, ЗЕМЈА на СОНЦЕТО и ЦВEЌЕТО.
МАКЕДОНИЈА – МАКЕ ДОН И ЈА – И јас сум Македон, дете на Божицата Мајка Ма. Божицата Мајка МА е еквивалентно денес на Богородица. http://www.makedonijaese.com/storia1.htm
Можно е да е слика од бронза
Сите реакции:

Lena Todorovska, Stefan Janovski и 200 други

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа