ВО ОВАА КНИГА НАПИШАНА ВО 1808 ГОДИНА СЕ ТВРДИ ДЕКА БУГАРИТЕ СЕ СЛОВЕНИЗИРАНИ МАКЕДОНЦИ

КНИГАВА СЕ БАРА .
Секој еден “ македонски Бугар “ треба да знае за оваа книга и треба да ја прочитал , НО …… некој смета дека книгата не е за јавност , дека може да ги збуни “ македонските Бугари “ , дека може да наштети на нивното етничко сознание .
🔴 “ СВЯТЫЙ ДИМИТРІЙ СОЛУНСКЫЙ
МАКЕДОНСКЫТЬ СЛАВЕНЫ CЪ БЪЛГАРИТЬ.
Издадено оть П. Р. Славейкова.
ЦАРИГРАДЪ
Въ Печатниця-тя на Македонііж,
1868
Можно е да е слика од текст
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа