Драги деца, запамтете го ов даобро! на 28 Јули е извршен најголемиот злочин над една света Држава! 51% од територијата на Македонија е дадена на Грција иако на таа земја живееле само 9 % Грци

Можно е да е слика од текст кој вели „MAKEDONSKA DJECO UPAMTITE DOBRO ovo |PRENOSITE VAŠOJ DJECI,,, "28. Jula 1913 u Bukureštu je izvršen najveći zločin nad jednom državom svijeta. Makedoniji je oteto 34'356 km2 ili 51% teritorije i dato Grčkoj iako je na toj teritoriji živjelo samo 9,8% etničkih Grka. Srbiji je dato 25'713 km2 ili 39% teritorije Makedonije iako u vardarskoj Makedoniji uopće nije bilo Srba. Bugarskoj je dato 6'798 km2 makedonske zemlje iako je bila naseljena isključivo Makedoncima. I Albanija je dobila jedan procenat makedonske zemlje iako na njoj nije živio niti jedan Albanac."“

Можно е да е слика од текст кој вели „MAKEDONSKA DJECO UPAMTITE DOBRO ovo |PRENOSITE VAŠOJ DJECI,,, "28. Jula 1913 u Bukureštu je izvršen najveći zločin nad jednom državom svijeta. Makedoniji je oteto 34'356 km2 ili 51% teritorije i dato Grčkoj iako je na toj teritoriji živjelo samo 9,8% etničkih Grka. Srbiji je dato 25'713 km2 ili 39% teritorije Makedonije iako u vardarskoj Makedoniji uopće nije bilo Srba. Bugarskoj je dato 6'798 km2 makedonske zemlje iako je bila naseljena isključivo Makedoncima. I Albanija je dobila jedan procenat makedonske zemlje iako na njoj nije živio niti jedan Albanac."“

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа