Палестинците никогаш немале Држава! Историчар објасни: НОВА ДНЕВНА ДОЗА ЗА НЕПИСМЕНИ, особено од сектата Љевица на Енвер Оџа

Можно е да е слика од мапа и текст кој вели „(km) 20 Byblos Beirut Sidon Tyre PHOENICIAN STATES Acre ASSYRIAN EMPIRE Damascus KINGDOM OF ARAM DAMASCUS Ashtaroth Mediterranean Sea KINGDOM OF ISRAEL ਸ Samaria Shechem Jaffa OBeit El perasINGDOM Jerash NGDOM OF AMMON ARAMEAN TRIBES Ashdod Jericho Jerusalem Lachish Ashkelon PHILIS Rabbath-Ammon Ammon Gaza Dibon OHebron KINGDOM OF JUDAH Beersheba KINGDOM OF MOAB ARUBU TRIBES Bozrah KINGDOM OF EDOM NABATU TRIBES“

 

▪Пред Израел имаше британска колонија, а не палестинска држава.
▪ Пред британската колонија постоеше Отоманската империја, а не палестинска држава.
▪Пред Отоманската империја постоеше Исламски султанат Мамељук, земја која го опфаќа Египет, а не палестинска држава.
▪ Пред Исламски султанат Мамелук постоела Империјата на Ајубид, а не палестинска држава. (Гофри IV од Булонски, познат како Годфри де Булон, го освоил Ерусалим во 1099 година).
▪Пред Империјата на Ајубид постоело француското и христијанското Кралство Ерусалим, а не палестинска држава.
▪Пред Кралството Ерусалим постоеле империите на Омејад и Фатимид, а не палестинска држава.
▪Пред царствата на Омејад и Фатимид, постоеше Византиска империја, а не палестинска држава.
▪Пред Византиската империја постоела Римска империја, а не палестинска држава.
▪Пред Римската империја, постоела државата Хасмонеј, а не палестинска држава.
▪Пред Хасмониската држава, постоела Македонската империјата на Селевкидите, а не палестинска држава.
▪Пред Селевдската империја постоела Македонската империја на Александар Македонски, а не палестинска држава.
▪Пред Македонија на Александар Македонски постоела Персиска империја, а не палестинска држава.
▪Пред Персиската империја постоела Вавилонска империја, а не палестинска држава.
▪Пред Вавилонската империја постоеле кралствата Израел и Јудеја, а не палестинска држава.
▪Пред Кралствата Израел и Јудеја постоеше Кралството Израел, а не палестинска држава.
▪Пред Кралството Израел имаше теократија на дванаесет колена на Израел, а не палестинска држава.
▪Пред теократијата од дванаесет генерации на Израел имаше агломерација на независни градови-кралства од Кана, а не палестинска држава.
💢 Всушност, овој дел на земјата имаше сè освен ДРЖАВА ПАЛЕСТИНА.
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа