Протече текст од 16 век! Бугарите се убија во докажување дека Македонецот во средновековието се идентификувал како Бугар, но според документов од Бугарија ниту населението во Бугарија не се идентификувало како Бугари.

Писмо на народот Кипровачки……..до папата Урбан VIII-1629г
Бугарите се убија во докажување дека Македонецот
во средновековието се идентификувал како Бугар,
но според документов од Бугарија ниту населението
во Бугарија не се идентификувало како Бугари.
Но според Бугарите, Македонецот дефинитивно
се идентификувал како Бугарин.
Писмо на:
“Народот Кипровачки,Копиловачки и Желеазански…..од Бугарија”
Сите реакции:

Marjan Trajkovski и 4 други

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа