Бујрум доказ за бугарите од 1826 година! Григориј Пердиози по пристигнувањето во САД во 1826г наведува дека е од Македонија и дека неговата националност е МАКЕДОНЕЦ

Можно е да е слика од нацрт, одрезок од билет и текст

Македонска самоидентификација во 1826г.
Григориј Пердиози по пристигнувањето во САД во 1826г
наведува дека е од Македонија
и дека неговата националност е МАКЕДОНЕЦ.
Можно е да е слика од нацрт, одрезок од билет и текст
Сите реакции:

Kire Abdul Kosta, Viki Petrovska и 67 други

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа