Протече документ за насилна исламизација на македонците! Мара од село Паралово, преминала на Ислам, подоцна се откажала и повторно се преобратила во Христијанската вера, за што била затворена и од судот била принудена повторно да премине на Исламската вероисповед под името Ќамила

Насилната исламизација на Македонците.
Документ на Битолскиот кадија, според кој Мара од село Паралово, преминала на Ислам, подоцна се откажала и повторно се преобратила во Христијанската вера, за што била затворена и од судот била принудена повторно да премине на Исламската вероисповед под името Ќамила
18 септември 1817 г.
Преземено.
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа