Официјална германска студија откри досега непознати последици од носењето маски за време на пандемијата! неповратно оштетување на невроните, уништување на невроните, зголемена анксиозност, нарушено учење и меморија (студии на стаорци)

 

 

Тим научници, предводени од независен хирург во приватна пракса, објавија голем преглед на употребата на маски за време на пандемијата COVID-19.

 

 

Внимателни вести com известува: Ќе ги сумирам клучните наоди:

4,5 милијарди луѓе (58%) се соочија со „обврската да носат маски“
Свежиот воздух има 0,04% CO2
Носење маски повеќе од 5 минути: 1,4 до 3,2% CO2
повторно вдишување јаглерод диоксид

 

Хируршка маска по 30 мин = 2,8-3,2% CO2 (U.Butz, 2005)
N95 по 1 мин = 0,9% CO2 (T.Blad, 2020)
N95 по 5 мин = 1,28% до 3,52% (Sinkule, 2013)
N95 по 60 мин = 2,8-3,2% (Roberge, 2010)
Акутна токсичност на CO2:

 

10 минути 2,5-3,5% CO2 го зголемува церебралниот проток на крв за 100% = главоболка
хипервентилација, метаболички промени (ацидоза)

 

 

Хронична токсичност на CO2 (студии на животни):

0,3% CO2 – неповратно оштетување на невроните, уништување на невроните, зголемена анксиозност, нарушено учење и меморија (студии на стаорци)

0,5% CO2 – токсичност на тестисите кај адолесцентите (студиите на стаорци покажуваат намалена плодност на тестисите на стаорци по еднократна 4-часовна изложеност 2,5% CO2)

 

0,8% CO2 – мртвородено (безбедносно ниво поставено од американската морнарица за женски подморница, поради студии на стаорци кои покажуваат малформации на фетусот, губење по имплантација, помала веројатност за одржливи фетуси) Други наоди

:

Маските N95 и хируршките маски беа најлоши со честички од коронавирус и вирус на грип (тие беа добри за честички со поголема големина на бактерии) (извор)

 

Деца: Податоците за вкупно 25.930 деца кои носеле маски за лице 270 минути дневно покажале дека 68% се пожалиле на непријатност. Несаканите ефекти вклучуваат раздразливост (60%), главоболка (53%), тешкотии со концентрирање (50%), помала среќа (49%), неподготвеност да одат на училиште/градинка (44%), летаргија (42%), тешкотии во учењето ( 38%) и поспаност/замор (37%) (извор)

 

Секое задолжително маскирање на бремени жени во реалниот свет ја надминува границата за токсичност на CO2 поставена од американската морнарица за женскиот екипаж на подморница Мртвородено
бебиња:

 

Дали мандатите за маски се одговорни за 28% зголемување на мртвородените деца ширум светот?
Италија: Мртвородените родени тројно се зголемија за време на заклучувањето од март до мај 2020 година, што вклучуваше нарачки за маски

 

42% од американските медицински работници изгубиле бременост ноември 2020-февруари 2021 година
Шведска: Нема мандат за маска, нема зголемување на мртвородените деца

Механизам: зголемениот CO2 и киселоста на крвта предизвикуваат компензаторни механизми што доведуваат до калцификации во плацентата

СО2 игра улога во оксидативниот стрес кој би го попречил развојот на феталното тело, доведува до мутации на ДНК
CO2 може да го зголеми воспалението што доведува до неурамнотежен имунолошки одговор, прокоагулантна состојба и рана загуба на бременост.

 

Некои докази дека употребата на маска N95 од страна на бремени жени може да предизвика нивните деца да имаат значително намалени вербални, моторни и севкупни когнитивни перформанси (Студијата за невроразвојна дете на Род Ајленд која имаше мандат за маска). (извор)

 

Дека тинејџери

децата не се мали возрасни

Изложеноста на 0,3% CO2 кај адолесцентните мозочни неврони може да предизвика уништување на невроните, анксиозност и нарушено учење и меморија (Uysal, 2014).

 

 

0,3% CO2 – невроните умираат (апоптоза), особено при вежбање или стрес.

СО2 може да ги уништи сперматидните и Сертоли клетките во тестисите

Механизмот на оштетување на CO2 во тестисите е оксидативен стрес, ацидоза, зголемено воспаление и апоптоза.

Токсичноста на CO2 за тестисите е позната веќе 60 години.

Оваа студија ја разгледува САМО токсичноста на повторното вдишување на CO2.

Како што пишуваат авторите:

 

„Другите штетни агенси во маските придонесуваат за токсиколошки долгорочни ефекти како што се вдишување на синтетички микровлакна, канцерогени соединенија и испарливи органски соединенија, исто така, може да играат улога во нашата истражувачка работа“.

Студиите за животни се јасни и овој преглед детално ги сумира.

Не само што маскирањето не делува против коронавируси или вируси на грип, туку маскирањето предизвикува вистинска штета на ранливите популации како што се бремените жени, децата и адолесцентите.

Штетата предизвикана од маскирањето е многу сериозна. Дури и неколку минути носење хируршка, платнена или маска N95 и ќе го започнете следново долгорочно оштетување:

деца – неповратно оштетување на невроните, уништување на невроните, зголемена анксиозност, нарушено учење и меморија

адолесценти – токсичност на тестисите

бремени жени – раѓање на мртво дете, фетални малформации, губење по имплантација, помала веројатност за одржливи фетуси

Кога знаете каква физичка и ментална штета може да предизвикаат маските, намерата на оние кои повторно го туркаат мандатот за маска одеднаш станува многу јасна.

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа