Денеска немаме ни фабрика за стакло, али затоа некад сме имале преку 5 фабрики само за авиони

Можно е да е слика од текст
Кралска Југославија пред Втората светска војна освен што била силна аграрна држава во Европа, била исто така и силна на индустриски план. Имала развиена аеро-индустрија. Малкумина денеска знаат дека сме имале 5-6 фабрики за авоини:
1. Икарус (Нови Сад), оваа фабрика во СФРЈ е преправена во фабрика за автобуси – Икарбус.
2. Рогожарски (Београд),
3. Змај (Земун),
4. Утва (Панчево, Земун),
5. Албатрос (Сремска Митровица),
6. А.Р.В.Т.З. (Краљево)
7. Помалата београдска фирма Светозар Влајкович и Синове кој ќе го склопат авионот Свети Ѓоргија.
Исто така имало и други помали фабрики за аеро-производи како Телеоптик (Земун), Вистад, Раковица (Београд), Кнебел и Дитрих (Инџија) итд…
По завршувањето на Втората светска војна, сите сопственици на фабриките биле осудени под лажни обвиненија и им бил одземен целиот имот. Основачот на „Икарус“, Димитрије Коњовиќ (брат на композиторот Петар Коњовиќ и сликарот Милан Коњовиќ – кој германските окупаторски власти го затвориле во логорот Бањица) бил потоа протеран и од Белград.
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа