Бомба на американски весник! Ова е заедничката историја! Бугарите направиле погром и убиле над 32000 македонци за време на првата светска војна

Весник Courier Democrat, Langdon (North Dakota) од 31 јули 1919
(дописот до редакцијата е направен на 26 јули)
Еве ја заедничката историја на “академикот” Зоран Заев и сите соучесници во нејзиното спроведување.
Ова ќе го има ли во новите учебници измислени од “историската” комисија?
Во тек од само три години со бугарско владеење од I Светска војна во Источна Македонија преку глад и нечовечкиот однос, македонското население било намалено за 100 000 жители од кои 32 000 починати, а останатите раселени.
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа