Ајде да видиме кој кого измислил! Руски весник од 1912: “ПОТОМЦИТЕ НА КИРИЛ И МЕТОДИЈ СО КРВ И СОЛЗИ ГИ ПИШУВАА ЗБОРОВИТЕ НА МАКЕДОНЦИТЕ”

107

Санкт Петербург, 1912 г. …
„Јас го одбележувам овој последен ручек, на кој потомците на светите Кирил и Методија не нагостија со своите национални македонски јадења приготвени со солзи, наситени со крв, зашто чувствувам долг да му ги претставам на општеството овие со крв и солзи напишани зборови на Македонците, особено затоа што со овие зборови, обраќања кон Русија, запазувајќи ја за неа целата вистина на голема словенска држава, не нѐ повикуваат за ново пролевање руска крв за Словените…”
– Александар Кон, Петроград, весник „Гражданин“ (бр. 37, 16. IX 1912)
п.с. Како беше онаа љутата бугаристанска “Тито не измислил во 1945”?Сите реакции:

Marjan Trajkovski и 8 други

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Пристапете директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа

Please disable your adblocker or whitelist this site!