Во сите оригинални преводи на Светата Книга – Библија, во делот на Делата на Светите Апостоли на Евангелистот Лука, а во врска со 14 писма на Апостол Павле: Лука (16:9): “Преку ноќта имаше Павле видение: стоеше пред него еден човек, Македонец, кој го молеше и му велеше: „Премини во Македонија и помогни ни“! Лука (27:2): „Се качивме на една адрамитска лаѓа и се оттиснавме сакајќи да пловиме покрај азиските места. Со нас беше Аристарх, Македонец од Солун“.

Можно е да е слика од мапа и текст

КОЈ МОЖЕ ДА ЈА ФАЛСИФИКУВА БИБЛИЈАТА ЗА ДА ГИ ИЗБРИШАТ МАКЕДОНЦИТЕ И МАКЕДОНИЈА?!?
Во сите оригинални преводи на Светата Книга – Библија, во делот на Делата на Светите Апостоли на Евангелистот Лука, а во врска со 14 писма на Апостол Павле:
Лука (16:9): “Преку ноќта имаше Павле видение: стоеше пред него еден човек, Македонец, кој го молеше и му велеше: „Премини во Македонија и помогни ни“!
Лука (27:2): „Се качивме на една адрамитска лаѓа и се оттиснавме сакајќи да пловиме покрај азиските места. Со нас беше Аристарх, Македонец од Солун“.
Во БУГАРСКИТЕ ПРЕВОДИ НА БИБЛИЈАТА, од времето на комунизмот до денес, пишува:
Лука (16:9): “Преку ноќта имаше Павле видение: стоеше пред него еден човек од Македонија, кој го молеше и му велеше: „Премини во Македонија и помогни ни“!
Лука (27:2): „Се качивме на една адрамитска лаѓа и се оттиснавме сакајќи да пловиме покрај азиските места. Со нас беше Аристарх, човек од Солун“.
БУГАРСКА РАБОТА!
Тие писмата на Светиот Апостол Павле ги фалсификуваа, а не пак писмата на Гоце Делчев! 😆
Тие Светата Книга Библија, напишана од Евангелистите – Исусови Апостоли ја фалсифукуваа, а не пак “спомените на војводите”! 😆😆😆
Што да каже човек, освен да искаже жалење на оваа болна, патолошка фрустрација на Бугарите што не се Македонци, особено на Македонците кои станаа Бугари! Жално! Искрено ги жалам!
Инаку да знаете, во Светото писмо на Новиот завет, Македонија и Македонците се спомнати 27 пати во 24 стиха. Македонија 21 пат, Македонец/ци/те 5 пати, македонски еднаш. Низ 7 книги во Библијата – во Новиот завет, од вкупно 27-те книги, запишани од апостол Павле 16 пати во 6 книги и од апостолот Лука 11 пати во 1 книга. По Израел и Евреите, најмногу споменувани во Библијата се Македонија и Македонците!
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа