ПИСМО ОД 1871: МАКЕДОНЦИТЕ СЕ ТУКА И НИКОГАШ НЕМА ДА СЕ ИЗГУБАТ, НЕМА ТАКВА ЗЕМЈА ШТО МОЖЕ ДА ГИ ГОЛТНЕ

dimitar-makedonski
Димитар Македонски и Петко Славејков

„Македонците не се изгубиле од лицето на земјата, како што си дозволуваат некои да велат, зашто, доколку  што знаеме ние, тие  не згрешиле некогаш, па да зине земјата и да ги голтне…

Д. В. Македонски, По македонски в’прос, “Македонија”,В, 7, Цариград, 16.II,1871 год.

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа