Македонски научници тврдат дека Македонците и Бугарите имаат иста ДНК

 

Македонските научници: Имаме иста ДНК со Бугарите
1 минута

ПО 6 ГОДИНИ ИСТРАЖУВАЊЕ, НАУЧНИЦИТЕ ОД ИНСТИТУТОТ ЗА СУДСКА МЕДИЦИНА ВО СКОПЈЕ ДОКАЖАА ДЕКА МАКЕДОНЦИТЕ ИМААТ НАЈБЛИЗОК ДНК ПРОФИЛ ДО БУГАРИТЕ И СРБИТЕ.

 

Студијата покажа дека Хрватите се блиски со Бошњаците и Србите, а само косовските Албанци речиси целосно се разликуваат од останатите народи во регионот.
Резултатите се објавени во светски публикации кои се занимаваат со генетика. Тие ќе ги користат во истраги во кои се вклучени жртви од националностите под истрага.

Македонски учени: С българите имаме еднакво ДНК

1 minute
След продължило 6 години изследване учени от Института за съдебна медицина в Скопие доказаха, че македонците имат най-близък ДНК профил с българите и сърбите.
Проучването показало, че хърватите са близки с босненците и сърбите, а само косовските албанци се различават почти изцяло от останалите народи от региона.
Резултатите са публикувани в световни издания, занимаващи се с генетика. Ще ги използват при разследвания, свързани с жертви от проучваните националности.
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа