Најчевска: АКО СЕ УКИНЕ 20% СЕ УКИНУВА И МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ПОЛИТИЧКИ СИСТЕМ НА ГРУБИ И БАЛАНСЕРОТ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ПО РАМКОВЕН

41Отстранувањето на 20% од Уставот повлекува:
1. Сместување на Охридскиот рамковен договор на полицата на историјата
2. Затворање на министерството за политички систем
3. Отстранување на секое спомнување на правична застапеност
4. Отстранување на сите одредби со кои се предвидува афирмативна акција поврзана со вработувањето, студирањето, напредувањето
5. отстранување на одредбите кои се повикуваат на Бдентеровиот принцип
Ако овие три партии се согласуваат со ова, супер би било да се отстранат тие 20% од Уставот (против кои јас бев од самиот почеток на нивното воведување).
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Пристапете директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа