Клир Петра или Клеопатра е последната македонска кралица од династијата Птоломеи

Клир Петра – Клеопатра
12 август 30 та година пред нашата ера, замина нашата Кралица Клир Петра (чистата Петра) која светот ја познава како Клеопатра.
Клир Петра беше последната во лозата на династијата Птоломеи. Египјаните ја познаваа како Фараон. Се самоубила со убод на змија за да не падне во рацете на Хамитите.
Птоломеите се Македонската последна царска династија. Започнала со Птоломеј 1 кој бил полубрат на Филип 2 Македонски и генерал во Александровата војска. По смртта на Александар оди во Египет, станува фараон и почнува да го гради Египет во Македонски стил.
Клир Петра, почивај во мир во Македонското небесно царство. Пијте од македонските пехари вино со нашиот вечен цар.
2 милениуми се две минути во Божјо време. Ние сме обични македонци и не оставаме никаков траг за да бидеме запаметени. Ќе не паметат по стравот, безидејноста, егоизмот па ако сакате и по глупавоста.
Како ли само стигнавме дотука ???
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа