ВО МАКЕДОНИЈА НЕ ЖИВЕАТ АЛБАНЦИ ТОА СЕ….

Прво, во Македонија не живеат Албанци туку граѓани на Македонија кои припаѓаат на албанската етничка заедница, односно се по потекло етнички Албанци.
Второ, секој од тие граѓани кои припаѓаат на албанската етничка заедница кога станал функционер ја пеел химната на државата чиј државјанин е.
Трето, ова треба да се процесира како говор на омраза и како акт на поттикнување етнички базирано непријателство.
Четврто, ваков тип никогаш не смее да стане дел од власта на држава која не ја прифаќа како своја.
Петто, следниот чекор е повикување на насилно уривање на уставниот поредок?
И шесто, јас лично овој тип не би го третирала со преголема сериозност. Едноставно тој е дел од оние кои едноставно немаат ништо паметно да понудат на граѓаните на Македонија и се обидуваат сопствената безидејност да ја замаскираат со националистичко пакување.
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа