ПРЕТСЕДАТЕЛЕ ПЕНДАРОВСКИ, 1. Не се вееше Македонското државно знаме. 2. Не се интонираше Македонската химна, 3. Не се почитува Законот за употреба на јазиците, а во врска со него и член 7 од Законот за определување на имиња на улици, плоштади, мостови и на друго инфраструктурни објекти 4. Не присуствуваше ниту еден македонски политичар. 5. Не беше обезбеден превод на македонски јазик за присутните новинари и пошироката јавност.

ПРЕТСЕДАТЕЛЕ ПЕНДАРОВСКИ И ПРЕМИЕРЕ КОВАЧЕВСКИ ВАКА ЛИ СЕ ГРАДИ СОЖИВОТ?
Денес во Општина Чаир по кој знае кој пат се погази Република Македонија.
1. Не се вееше Македонското државно знаме.
2. Не се интонираше Македонската химна,
3. Не се почитува Законот за употреба на јазиците, а во врска со него и член 7 од Законот за определување на имиња на улици, плоштади, мостови и на друго инфраструктурни објекти
4. Не присуствуваше ниту еден македонски политичар.
5. Не беше обезбеден превод на македонски јазик за присутните новинари и пошироката јавност.
Претседателе и премиере ќе одговорите ли јавно и гласно дали вака се гради соживот?
Ваша обврска е јавно да побарате одговорност од политичарите кои го организираа настанот за непочитување на законите.
Овие политичари мора да покажат минимум лојалност и почит кон државата во која живеат, работат, опстојуваат и од која го јадат лебот.
П.С. Патем не е лошо да оговорите во која држава Чаир е општина ?
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа