Македонскиот е посебен јазик и се разликува од српскиот, грчкиот и турскиот тврди руски зборник од 1849

Редакцијата на зборникот „Легенди на рускиот народ“ и составувачот, рускиот етнограф-фолклорист и палеограф Иван Сахаров, во 1849 година го навеле македонскиот како засeбен јазик, покрај српскиот, грчкиот и турскиот, меѓу другите јазици.
ИЗВОР: „Сказания русского народа“, собранные И. Сахаровым, Том второй , Книга пятая, шестая, седьмая и осьмая, Санкт Петербургъ, 1949, стр. XIII.
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа