ГРЧКИ ИСТОРИЧАРИ ВО 1992 ГОД : ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ И ЈАНЕ САНДАНСКИ СЕ БОРЕЛЕ ПРОТИВ БУГАРИТЕ, СРБИТЕ И ПРОТИВ ГРЦИТЕ, ЗА МАКЕДОНСКАТА НАЦИЈА, ЗА МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ

Можно е да е слика од текст

Борбата против Османлиите очигледно не е спорна, но поентата се става и на борбата против соседите од кои претела не помала опасност за Македонците. Од јасно појасно, АЈДЕ СЕГА ПРИЈАТЕЛИ МОИ ДА СЛУШНАМ ЧИЕ Е ДВИЖЕЊЕТО НА ОТПОРОТ, ЧИИ РЕВОЛУЦИОНЕРИ СЕ ДЕЛЧЕВ И САНДАНСКИ И ДАЛИ МРТВИОТ ТИТО МОЖЕЛ ДА ВЛИЈАЕ НА ГРЦИТЕ ДА ИЗМИСЛУВААТ МАКЕДОНЦИ? Превземено од Мacedonia : a TES.

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа