Проф.Витанов го пресмета максималното времетраење на војната во Украина, точниот датум е…

208

 Ајде сега да ја видиме војната.

Војната е мир!

 Нема запирање на војната. Ја-ах-ах, колку проблеми решава и колку проблеми потиснува. Денеска ќе има уште малку анализи врз основа на ископани гробни податоци и објавени некролози.

 

Да видиме сега што се случува на фронтовите и дали се остварат предвидувањатаИ така – 88 ден од Големата брзање. Ден 26 од месецот 3 на Јуруша. Работите се развиваат според прогнозите. А ти си:

 

1. Очекувањата за третиот месец од нападот се дека системот „Таракан“ ќе продолжи да грми во густите руски одбранбени линии, украинските загуби во Големиот напад на крајот на третиот месец ќе достигнат 90.000 неповратни загуби (убиени и сериозно ранети), 450 тенкови, 450 пиштоли и 900 оклопни возила. Ова ви беше предвидено барем еден месец пред почетокот на Големата брзање, нели?

 

Системот на тавтабита рика пред твоите очи. Ова ти беше предвидено одамна, нели. Надмината е прогнозата за загуби во опрема за украинската армија. Постојат индиции дека е ревидирана и проценката на загубите на работна сила. Се појавија податоци за 123.000 свежо ископани гробови и 248.000 некролози од украинска страна. Во право.

 

Ајде да видиме што ни кажуваат овие бројки. Ни кажаа дека машката популација на возраст од 25 до 50 години во Украина достигнува критично ниско ниво. Како тоа?

 

Пред се, околу 250.000 некролози, тоа значи околу 750.000 луѓе неповратно изгубени, а ова е милосрдна проценка, бидејќи ако има 250.000 објавени некролози, веројатно има најмалку 50.000 необјавени, а за „исчезнатите“ некролозите има , а тој класни војници воопшто не се мали. Но, ние стоиме на оваа благодатна проценка.

 

Одиме на поинтересната бројка – 123.000 свежо ископани гробови видливи од сателитски снимки. Знаете, проценката од 90.000 неповратни загуби за 3 месеци вклучува 30.000 убиени и 60.000 тешко повредени.

 

Претпоставуваме дека овие свежо ископани гробови се последните 3 месеци. Ако се одземат 30.000 убиени во акција, остануваат уште 93.000 – приближно 30.000 месечно. Годишно – 360.000. Ако претпоставиме 70-годишен просечен животен век, добиваме проценка на моменталната популација на Украина – 360.000 x 70 = 25,2 милиони.

Од нив мажи – половина погоре – подолу – 12,6 милиони. Во борбена возраст – од 18 до 60 години – 42/70 – 7.560.000. Од нив, сепак, помеѓу 25 и 50 години – 25/70 – 4.500.000. Од нив – 40% неспособни или непогодни за воена служба – остануваат 4.536.000 целосни потенцијали и 2.700.000 помеѓу 25 и 50 години. Од нив – половината вработени во логистика за време на војната, остануваат достапни за фронтот – 2.278.000 полн потенцијал и 1.350.000 меѓу 25 и 50 години.

Од нив, сепак, 750.000 повеќе ги нема. Ова е 33% од целосниот потенцијал. Од овие 750.000, претпоставуваме дека околу 450.000 се на возраст меѓу 25 и 50 години (голема проценка, но проценуваме дека тие се 25/42 од сите неочекувани пари). Ова е повторно околу 33%.

Во ред, 33% изгубија. Ситуацијата воопшто не е розова. 20% загуби се веќе многу, овде загубите се 1,5 пати повеќе од тоа. Отстранувањето на украинското топовско месо се одвива со забрзано темпо, а тоа може да се види и од американскиот и од рускиот генералштаб. Во 18 месеци војна – 33% искористеност – приближно 1,8% месечно.

До крајот на годината – уште 5 месеци – уште 9 проценти – искористеноста ќе достигне 42%. До средината на следната година – уште 10,8% – искористеноста ќе достигне 52,8%. За целосна искористеност на украинското топовско месо потребни се 67/1,8 = 38 месеци, односно 3 години и 2 месеци од овде до таму, ова е крајот на септември 2026 година.

Еве пресметка на максималното времетраење на војната (СО ТЕКОВНАТА СТАПКА НА ОТПАДУВАЊЕ НА МЕСОТО ОД УКРАИНСКИОТ ЧАД, КОЕ ИСТО МОЖЕ ДА СЕ ЗГОЛЕМИ)

Ви претскажав дека до крајот на годината ќе почне јасно да се гледа недостигот од украински топовско месо, а кон средината на следната година ќе стане критичен. Еве ја прогнозата со бројки.

Што вели фон Молтке за ова? Кога вашата војска ќе исчезне, ќе исчезне и вашата територија.

Па, секое одложување на вистинските преговори ќе ја стави украинската страна во се потешка ситуација. Секое продолжување на војната ќе доведе до такво колење на машката популација што што и да остане од Украина по оваа војна ќе има секакви сериозни проблеми.

Ајде, доста е за денес. Ти направив една од оние анализи кои генерално ги правам само за себе.

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Пристапете директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа