Погледнете! Македонците ја управувале Бугарија после 1900 година! Банките ги водеа Кукушкото братство, Фабриките за чоколадо Мијаците дебарското братство. Воени генерали беа од Охридското и Битолското братство. Дипломатијата ја водеа Преспанското братство. Градежништво крушевчаните и демирхисарското братство. Костурското братство ги водеа весниците и печатниците во Софија , Пловдив и Русе. Паланчаните ги водеа пекарите. Тетовчаните прехраната и сладкарите.

Можно е да е слика од еден или повеќемина и текст

Излегоа деновиве неколку провокации од соседна Бугарија кои всушност не се провокации туку неинформираност на сите со Македонско потекло во Бугарија и на многу Македонци кои не ја знаат вистинската историја.
Во кнежеството Бугарија за време на Мелничкото , Илинденското, Охридското востание , Балканските војни и размената на населението со Грција во Бугарија беа насилно иселени над 500.000 Македонци од Беломорска и Вардарска Македонија . Голем дел од тоа население избегаа во Сад , Канада, а еден дел се врати во Вардарска Македонија од 1941-1949 година.
Другиот поголем дел оформи многу Македонски колонии и квартови низ цела Бугарија па дури и владееше во неколку влади и со поголеми организации како ВМРО, БКП итн.
Влијанието на Македонците во Бг.за периодот 1890-1946 / 1990 та година беше поделено на :
Банките ги водеа Кукушкото братство,
Фабриките за чоколадо Мијаците дебарското братство.
Воени генерали беа од Охридското и Битолското братство.
Дипломатијата ја водеа Преспанското братство.
Градежништво крушевчаните и демирхисарското братство.
Костурското братство ги водеа весниците и печатниците во Софија , Пловдив и Русе.
Паланчаните ги водеа пекарите.
Тетовчаните прехраната и сладкарите.
Но со текот на времето Македонците во Бугарија станаа и најголеми националисти, бидејќи беа убедувани дека Македонците во Република Македонија се србомани и нивната кауза стана проБугарска благодарение на тоа што Бугарската пропаганда преку нивната славјаноБугарска историја во времето на Живков многу добро ги изврте фактите зошто сме биле со Егзархијата и доказите од периодот 1875-1918 кога цар Фердинанд ги признава Македонскиот народ, култура и автономијата на Македонија како братски народ едноставно исчезнаа и многу Македонски и Бугарски историчари од 1960-1993 немаа можности да влезат во архивите на Бугарија.
Сепак Бугарија во периоди до 1903та ,до 1918та и до 1934та за да ги добие симпатиите на Македонците прават се за да добијат високи права и можности за самоорганизирање на борбата за слобода на Македонија и на Македонците и во таа борба инфилтрираат бугарски офицери и Генерали посебно во Врховниот Македонски комитет .
Во овој период Македонците во Бугарските училишта и гимназии веднаш создавале Македонски фракции бидејќи ги сфаќале задните намери на Бугарија, активностите на Македонците учители и студенти биле следени од проБугарските учители кои имале свои инспектори и учители кои не биле воопшто примани во ВМОРО и правеле одделни бугарски студентски групи како таа во Солун на Иван Гарванов се со цел да се инфилтрираат во ВМОРО по наредба на ген Цончев и пробугарската фракција на Врховниот Македонски комитет.
Еден од тие ученици на Солунската машка гимназија е и идниот лидер на ВМРО кој се бори со сите непријатели на Македонија
Да дополниме и да ја напишеме
вистината за транспарентот –
“Ако некой ми каже че не съм Македонец ,
че му одрежа езико ” ( вториот дел е измислен и дополнет после неговата смрт ) е говорот на Тодор Александров кој е единствен продесен Македонски деец и лидер на ВМРО кој се борел против сите непријатели на Македонија. Организирал Магарешки атентати врз Турците и Албанците кои биле со масовни жртви , организирал етнички чистење на власите кои биле прогрчки и просрбски во Битолско , охридско и свети Николе., ја нападнал и протерал бугарската војска во Ќустендил, Безброј борби со Српските колонии и воени позиции, создал држава во држава во Пиринска Македонија се додека инфилтирани власи на Алеко паша и на Ванчо Михајлов ( двајцата власи во служба на Германија) не го убиваат.
Се надеваме дека овој текст ќе го прочитаат и ќе укаже на овие – Македонци во Бугарија колку Бугарите ( татарите) и Германовласите ( Византијци ) им го имаат узурпирано мнението да работат против својот Македонски народ во борбата да се ослободат од туѓите – тчуждите влијанија .
Доволно е да знаат Македонците во Бугарија да испитаат подлабоко за предавствата во втората балканска војна од страна на цар Фердинанд и неговите генерали.
Доволно е да знаат дека Народните судови и Орландовци е во организација на ВМРО обединета и Бкп најмногу зошто беа обесправени Македонците и Тракијците од прогерманската аристократија и елита.
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа