Украински борец, заробен од Русите, изјавил дека војниците на украинските вооружени сили масовно одбивале да одат на позициите, објавија светските изданија.

 

Според него, украинската команда „ги праќа на колење“.

 

Откако одби да ја исполни наредбата, единицата беше распуштена и дисперзирана во други единици.

 

Командантот на единицата не бил во контакт, поради што борците заминале директно на позициите на руските единици, каде што се предале како затвореници.