ВО БУГАРСКИ ДОКУМЕНТИ ОД 19 ВЕК БУГАРИТЕ ГО СМЕТАЛЕ ТАТКОТО НА САМОИЛ ГО СМЕТАЛЕ ЗА ЕРМЕНО ГРК

– Никола , таткото на Самоил , кај Бугарите , во Бугарија , во 19 век ( 1866 г. ) е познат како ЕТНИЧКИ Ермено- Грк со име “Георгия Сурсовула “
_____________________________________________________________________
🔴 “ Райна княгиня “ : драма в пет действия
🔴 Добри П. Войников – Добри Војников ( 1833 – 1878 ) – бугарски драматург , публицист , новинар , музички и театарски критичар, јавна личност. Еден од основачите на бугарскиот театар, првиот бугарски режисер и продуцент . Фигура на бугарската национална преродба . Еден од основачите на Бугарската академија на науките .
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа